„DVARO“ KEFYRAS – NR. 1 LIETUVOJE

„DVARO“ KEFYRAS – NR. 1 LIETUVOJE
„DVARO“ KEFYRAS – NR. 1 LIETUVOJE

„DVARO“ KEFYRAS – NR. 1 LIETUVOJE

„Dvaro“ kefyras gaminamas pagal klasikinį ilgametį receptą, naudojant gyvą kefyro grybą, kurį savo pieninėje auginame, saugojame ir puoselėjame daugiau kaip 30 metų. Viename grame „Dvaro“ kefyro yra ne mažiau nei 1x107 vnt. kefyro grybo kultūros, kurios rūgdamos atiduoda energiją ir suteikia gaminiui gyvybę. Pagal klasikinį receptą su kefyro grybo raugu pagamintas „Dvaro“ kefyras išsiskiria itin geru, turtingu skoniu, yra šiek tiek aštrokas, gaivinantis, tirštos konsistencijos. Jo skonis ir gamybos receptas nesikeičia jau tris dešimtmečius ir tai yra atsakymas, kodėl jis toks mėgstamas ir vertinamas Lietuvos gyventojų.
 
 
 
 
 
KEFYRO GAMYBOS YPATYBĖS
 
 
 
 
Norėdami mėgautis sveikatai naudingu ir originaliu senoviniu kefyru, turime atkreipti dėmesį į jo gaminimo ypatybes. Klasikinis kefyras turi būti gaminamas tik iš pieno ir gyvo kefyro grybo raugo, kurį sudaro pieno rūgšties bakterijos ir pieno mielės. Gyvas kefyro grybo raugas yra svarbiausia kefyro sudedamoji dalis, tik dėl jo šis gėrimas įgauna gyvybę ir tampa naudingu sveikatai. 
 
Kefyro grybo auginimas yra pati sudėtingiausia ir subtiliausia kefyro gamybos proceso dalis, nes reikalauja daug patirties, žinių ir kruopštumo. Todėl siekdami supaprastinti ir atpiginti kefyro gamybą, kai kurie gamintojai pakeitė klasikinį jo gamybos receptą ir vietoje gyvo kefyro grybo raugo naudoja sausus pramoninius raugus. Ir nors toks „kefyras“ oficialiai vis tiek laikomas kefyru, savo savybėmis ir skoniu jis neprilygsta klasikiniam.
 
 
 
 
KEFYRO ATSIRADIMO ISTORIJA
 
 
 
 
Legendose pasakojama, kad kefyras pradėtas gaminti Kaukazo tautose. Tačiau ilgą laiką šio „šventojo gėrimo“ receptas buvo laikomas didžiulėje paslaptyje ir nei vienas Kaukazo gyventojas neturėjo teisės jo atskleisti svetimšaliui. Tik XX amžiaus pradžioje, Rusijos gydytojų draugijos iniciatyva, iš Kaukazo buvo parvežti kefyro grybo raugo pavyzdžiai ir nuo 1909 metų kefyras pradėtas gaminti masiniu būdu. Iš pradžių šis gėrimas buvo tiekiamas į ligonines ir jo užtekdavo tik sunkiausiems ligoniams, bet palaipsniui kefyro gamybos apimtys augo ir šiandien šiuo skaniu gėrimu galime mėgautis visi.
 
 
 
 
KEFYRAS – VERTINGAS, „GYVAS“ IR SKANUS
 
 
 
 
Kefyro pavadinimas kilęs iš arabiško žodžio „kef“, kuris reiškia sveikatą bei malonumą. Iš tiesų, kefyras turi daugybę dietinių ir gydomųjų savybių, kurios buvo aprašytos dar senovės traktatuose. Manoma, kad kefyras padeda reguliuoti žarnyno veiklą, atstatyti normalią žarnyno mikroflorą disbakteriozės ir disbiozės metu. Vartojant antibiotikus kefyras minimizuoja jų žalingą poveikį gerosioms žarnyno bakterijoms ir aprūpina organizmą būtinosiomis maistingomis medžiagomis bei biologiškai aktyviais elementais (vitaminais, aminorūgštimis, peptidais).
 
 
 
 
 
FERMENTUOTUS PRODUKTUS
REIKĖTŲ NAUDOTI KASDIEN
Fermentacijos grybai daro stebuklus: gyvas kefyro
grybas pieną paverčia tirštu ir charakteringu kefyru,
o arbatos grybas arbatą paverčia kombučos gėrimu.
 
  
TAI PRODUKTAS, KURIS GALI
LYDĖTI NUO PIRMOJO
ŠAUKŠTO KŪDIKYSTĖJE
Kefyras augančiam organizmui yra idealus maistingųjų
medžiagų šaltinis. Vis dėlto, ne visi vaikai noriai jį ragauja.
Gydytoja dietologė Lina Barauskienė atkreipia dėmesį,