Jūsų įkvėpimui - DVARO patiekalų idėjos. Nebijokite improvizuoti, eksperimentuokite su receptais ir sukurkite savo meną lėkštėje.
Klasikinė varškė – neapsakomai gardi tiek valgant vieną, tiek gaminant visus varškės patiekalus.
Tešlai reikės:
- 200 g DVARO sviesto
- 200 g DVARO varškės
- 125 ml DVARO grietinės
- 400 g miltų
- 4 vnt. kiaušinių
- 150 g cukraus pudros
- 100 g razinų
- 2 a. š. kepimo miltelių
- šiek tiek citrinos žievelės
PARUOŠIMAS:
Kiaušinius išplakite su cukraus pudra, įpjaustykite citrinos žievelę, sudėkite grietinę, varškę, minkštą sviestą, razinas ir viską labai gerai išmaišykite. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Viską gerai išmaišykite, supilkite į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą (ar iškepė, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į storiausią vietą – jeigu ištraukus jis neapsivėlęs tešla, vadinasi iškepė).
Atvėsintą bobą galima apipilti lydytu šokoladu ar baltu glajumi, sumaišius cukraus pudrą su vandeniu ir citrinos sultimis.
Jūsų įkvėpimui - DVARO patiekalų idėjos. Nebijokite improvizuoti, eksperimentuokite su receptais ir sukurkite savo meną lėkštėje.
Klasikinė varškė – neapsakomai gardi tiek valgant vieną, tiek gaminant visus varškės patiekalus.
Tešlai reikės:
- 200 g DVARO sviesto
- 200 g DVARO varškės
- 125 ml DVARO grietinės
- 400 g miltų
- 4 vnt. kiaušinių
- 150 g cukraus pudros
- 100 g razinų
- 2 a. š. kepimo miltelių
- šiek tiek citrinos žievelės
PARUOŠIMAS:
Kiaušinius išplakite su cukraus pudra, įpjaustykite citrinos žievelę, sudėkite grietinę, varškę, minkštą sviestą, razinas ir viską labai gerai išmaišykite. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Viską gerai išmaišykite, supilkite į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą (ar iškepė, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į storiausią vietą – jeigu ištraukus jis neapsivėlęs tešla, vadinasi iškepė).
Atvėsintą bobą galima apipilti lydytu šokoladu ar baltu glajumi, sumaišius cukraus pudrą su vandeniu ir citrinos sultimis.