Jūsų įkvėpimui - DVARO patiekalų idėjos. Nebijokite improvizuoti, eksperimentuokite su receptais ir sukurkite savo meną lėkštėje.
Klasikinė varškė - neapsakomai gardi valgant vieną, taip pat tinka gaminant visus varškės patiekalus.
Įdarui:
- 400 g. DVARO varškės
- 400 g. šviežių špinatų
- 2 kiaušinių
- 1 didelio svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 100 g. fetos sūrio
- Šviežių krapų
- Šviežių petražolių
- Šviežių svogūnų laiškų
- 1 citrinos
- Druskos
- Pipirų
Tešlai:
- 50 g. DVARO sviesto
- 450 g. šaldytos Filo tešlos
PARUOŠIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros. Filo tešlą prieš gamybą palaikykite 2 valandas kambario temperatūroje.
Įdaras:
Supjaustytą svogūną pakepinkite keptuvėje iki kol taps skaidrus, tuomet sudėkite susmulkintą česnaką ir dar pakepkite 1 minutę. Sudėkite nusausintus špinatus ir kepkite, kol jie sukris ir išgarins drėgmę.
Atvėsintą špinatų ir svogūnų masę dideliame inde sumaišykite su varške, fetos sūriu, kiaušiniais, visais žalumynais, druska ir pipirais, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių.
Tešla:
Išlydykite sviestą ir ištepkite juo kepimo formą. Dėkite po vieną Filo tešlos lakštą į formą ir dar kartą pertepkite sviestu. Kartokite procesą, kol liks pusė lakštų – juos pasilikite pyrago paviršiui. Sudėkite įdarą ir vis pertepdami sviestu po vieną lakštą užklokite viską Filo tešla. Viską papuošti galite likusiai plėšytais tešlos gabaliukais. Kepkite 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
Jūsų įkvėpimui - DVARO patiekalų idėjos. Nebijokite improvizuoti, eksperimentuokite su receptais ir sukurkite savo meną lėkštėje.
Klasikinė varškė - neapsakomai gardi valgant vieną, taip pat tinka gaminant visus varškės patiekalus.
Įdarui:
- 400 g. DVARO varškės
- 400 g. šviežių špinatų
- 2 kiaušinių
- 1 didelio svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 100 g. fetos sūrio
- Šviežių krapų
- Šviežių petražolių
- Šviežių svogūnų laiškų
- 1 citrinos
- Druskos
- Pipirų
Tešlai:
- 50 g. DVARO sviesto
- 450 g. šaldytos Filo tešlos
PARUOŠIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros. Filo tešlą prieš gamybą palaikykite 2 valandas kambario temperatūroje.
Įdaras:
Supjaustytą svogūną pakepinkite keptuvėje iki kol taps skaidrus, tuomet sudėkite susmulkintą česnaką ir dar pakepkite 1 minutę. Sudėkite nusausintus špinatus ir kepkite, kol jie sukris ir išgarins drėgmę.
Atvėsintą špinatų ir svogūnų masę dideliame inde sumaišykite su varške, fetos sūriu, kiaušiniais, visais žalumynais, druska ir pipirais, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių.
Tešla:
Išlydykite sviestą ir ištepkite juo kepimo formą. Dėkite po vieną Filo tešlos lakštą į formą ir dar kartą pertepkite sviestu. Kartokite procesą, kol liks pusė lakštų – juos pasilikite pyrago paviršiui. Sudėkite įdarą ir vis pertepdami sviestu po vieną lakštą užklokite viską Filo tešla. Viską papuošti galite likusiai plėšytais tešlos gabaliukais. Kepkite 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.