Jūsų įkvėpimui - DVARO patiekalų idėjos. Nebijokite improvizuoti, eksperimentuokite su receptais ir sukurkite savo meną lėkštėje.
Turtingo skonio, išskirtinės kokybės sviestas.
- 200 g DVARO sviesto
- 40 ml DVARO pieno
- 4 kiaušinių
- 170 g cukraus
- 300 g miltų
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 4 šaukštai citrinų sulčių
- 1 ½ šaukštelio kepimo miltelių
- 1 citrinos tarkuotos žievelės
Citrinų glajui:
- 100 g miltinio cukraus
- 3 šaukštai citrinų sulčių
- 1 šaukštas aguonų
PARUOŠIMAS:
Sviestą gerai išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušinių tryniais iki vientisos masės. Citrinų sultis sumaišykite su pienu ir nuolat maišydami supilkite į turimą masę. Miltus persijokite į dubenį kartu su kepimo milteliais, įmaišykite tarkuotą citrinos žievelę. Į ruošiamą tešlą suberkite miltus ir šaukštu išsukite. Iki standumo išplakite baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
Supilkite tešlą į riebalais (gardžiausia – sviestu) pateptą kekso formą ir kepkite 190°C laipsnių orkaitėje apie 50 minučių arba kol įbestas ir ištrauktas pagaliukas nebus aplipęs tešla. Iškepusį keksą ataušinkite.
Kol keksas vės, pasiruoškite citrinų glajų. Miltinį cukrų išmaišykite su citrinų sultimis iki vientisos masės. Kai keksas visiškai atvės, apliekite jį glajumi ir pabarstykite aguonomis.
Jūsų įkvėpimui - DVARO patiekalų idėjos. Nebijokite improvizuoti, eksperimentuokite su receptais ir sukurkite savo meną lėkštėje.
Turtingo skonio, išskirtinės kokybės sviestas.
- 200 g DVARO sviesto
- 40 ml DVARO pieno
- 4 kiaušinių
- 170 g cukraus
- 300 g miltų
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 4 šaukštai citrinų sulčių
- 1 ½ šaukštelio kepimo miltelių
- 1 citrinos tarkuotos žievelės
Citrinų glajui:
- 100 g miltinio cukraus
- 3 šaukštai citrinų sulčių
- 1 šaukštas aguonų
PARUOŠIMAS:
Sviestą gerai išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kiaušinių tryniais iki vientisos masės. Citrinų sultis sumaišykite su pienu ir nuolat maišydami supilkite į turimą masę. Miltus persijokite į dubenį kartu su kepimo milteliais, įmaišykite tarkuotą citrinos žievelę. Į ruošiamą tešlą suberkite miltus ir šaukštu išsukite. Iki standumo išplakite baltymus ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
Supilkite tešlą į riebalais (gardžiausia – sviestu) pateptą kekso formą ir kepkite 190°C laipsnių orkaitėje apie 50 minučių arba kol įbestas ir ištrauktas pagaliukas nebus aplipęs tešla. Iškepusį keksą ataušinkite.
Kol keksas vės, pasiruoškite citrinų glajų. Miltinį cukrų išmaišykite su citrinų sultimis iki vientisos masės. Kai keksas visiškai atvės, apliekite jį glajumi ir pabarstykite aguonomis.