
Tešlai:
- 200 g miltų
- 60 g miltelinio cukraus
- 120 g labai šalto DVARO sviesto
- 2–3 šaukštai šalto vandens
- žiupsnelis druskos
- žiupsnelis vanilinio cukraus
Panakotai:
- 100 ml DVARO pieno
- 300 g DVARO grietinėlės
- 30 g cukraus
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 170 g baltojo šokolado
- 3 a. š. želatinos
- 2–3 saujos mėgstamų uogų arba vaisių
PARUOŠIMAS:
Pirmiausia paruoškite tartos tešlą. Sumaišykite miltus, miltelinį cukrų, sviestą, vandenį, druską ir vanilinį cukrų. Viską greitai sukapokite, suminkykite, soformuokite rutulį ir įdėkite 30–60 minučių į šaldytuvą.
Ištraukę tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite apie 0,5cm storio tešlą ir išklokite ja pasirinktą kepimo formą. Pagrindą subadykite šakute, užklokite kepimo popieriaus lakštu ir suberkite, pavyzdžiui, pupeles. Jos reikalingos tam, kad prispaustų tešlą ir ji kepdama išlaikytų norimą formą, be reikalo nekiltų. Kepkite 15 minučių su pupelėmis ir 10 minučių jas išėmę. Kepimo temperatūra – 180˚ C.
Ruošdami panakotą pirmiausia užvirkite pieną, grietinėlę, cukrų ir šaukštelį vanilinio cukraus. Kai užvirs – nuimkite nuo ugnies, leiskite šiek tiek pravėsti ir tada sudėkite baltąjį šokoladą. Viską gerai išmaišykite ir tada įdėkite 3 šaukštelius želatinos, kurią prieš tai reikia išbrinkyti 3 šaukštuose vandens. Paruoštą panakotą supilkite ant atvėsinto pagrindo ir įdėkite į šaldytuvą.
Kai sustings, papuoškite mėgstamomis uogomis, vaisiais ar bet kokiais kitais priedais.